Casio óra karóra férfi női órák karórák
Lézer Óraszaküzlet és Óraszerviz - Debrecen, Kassai út 2. Tel.: +36 20 297 0018

 

Casio karórák

 

 

A japán Casio Computer Co., Ltd. a világ egyik vezető óragyártója. A Casio karórákat több mint 140 országban forgalmazzák, és aligha van olyan óra márka a világon, amely vetekedhetne a Casio népszerűségével. Nincs ez máshogy Magyarországon sem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Casio nálunk is a legközismertebb óramárka.

 

Miben rejlik a Casio karórák sikerének titka?

Az egyik fontos tényező, hogy a Casio már évtizedek óta nagyon megbízható és strapabíró karórákat készít, ráadásul igen kedvező áron. Ennek következtében a vásárlói elégedettség és Casio karórák iránti bizalom magas szintre emelkedett, miközben a márka ár-értékarány tekintetében egyszerűen verhetetlen.
A másik fontos tényező az, hogy hatalmas a termékkínálata. A vásárló több mint ezerféle férfi és női Casio karóra közül választhatja ki a számára leginkább megfelelő modellt. Az ár tekintetében is nagyon széles a skála, a legolcsóbb modellek már néhány ezer forinttól megvásárolhatók, de akad köztük többszázezres, vagy közel egymillió forintos G-shock karóra is. A Casio órakínálata valóban minden igényt kielégít.

Innováció tekintetében a Casio cég dominanciája megkérdőjelezhetetlen. A Casio órákban olyan fejlett technológiákat alkalmaznak, mint az elem nélküli működést biztosító Tough Solar, az atomórával történő idő szinkronizálást biztosító Wave Ceptor, GPS Hybrid Wave Ceptor, Bluetooth, nem is beszélve a beépített szenzorokról (magasság mérő, nyomásmérő, hőmérő és digitális iránytű).

A legendás Casio G-shock karórák egyet jelentenek a világ legstrapabíróbb, legmegbízhatóbb óráival, melynek egyes modelljeiben szintén megtalálhatók az előbb említett fejlettebb technológiák.

Végül, de nem utolsósorban, az óragyártás terén a Casio nem csak követi a divatot, hanem diktálja is azt.

 

 

Casio G-shock férfi karórák

Casio G-shock karóra

 

Az ütésálló G-shock karórákat arra tervezték, hogy a legmostohább körülmények között, a legextrémebb igénybevételnek kitéve is megbízhatóan mutassák a pontos időt. Az első Casio G-shock karóra (DW-5000C) megjelenése óta (1983) immár 41 év telt el. Azóta számtalan új modell látott napvilágot, és 2010-re az eladott G-shock órák száma már meghaladta az 50 milliót. Ellenállóképesség, szívósság, strapabírás terén aligha van hozzá hasonló karóra. Nem véletlen, hogy a fegyveres testületek, kommandósok és elit alakulatok körében a világon mindenütt az első számú karórának számít.

 

Casio G-shock karóra

 

A Triple G Resist technológiával készült Casio G-shock karórák akár 15G gravitációs gyorsulás esetén is (ennyivel tesztelik a vadászgépek fedélzeti műszereit) hibátlanul üzemelnek, beleértve az 1/100 mp mérési pontosságú stopper működését is.

 

Casio G-Shock Water Resist

 

Természetesen a Casio G-shock órák víz elleni védettsége sem hagy kívánnivalót maga után, valamennyi modell teljesíti a 20BAR/200M vízállósági fokozat követelményeit.

 

 

Casio Baby-G női karórák

Casio Baby-G karóra

 

A Casio Baby-G karórákra tulajdonképpen úgy tekinthetünk, mint a G-shock órák női változatára. A fiatalok és a közép korosztály körében divatot teremtett, a tini bálványoktól a befutott női világsztárokig mindenki a kedvencei között tudhat néhány Baby-G modellt.

A divatos, könnyed sportos megjelenés mellett a nagyfokú megbízhatóság, és rendkívüli strapabírás jellemzi ezeket a karórákat. Vízállóság tekintetében is magasan megfelelnek a mindennapok kihívásainak, 100M vagy 200M minősítéssel rendelkeznek

 

Casio Baby-G karórák

 

 

Casio Edifice férfi karórák

Casio Edifice karóra

 

Az Edifice kategória a Casio márkán belül is a legfelsőbb minőségi szintet reprezentálja. Az óratokok és az óracsatok elkészítése során a legfejlettebb csúcstechnológiát ötvözik a magas szintű kézműves munkával. Az anyagok megmunkálása mindvégig olyan aprólékosan, finom lépésekben történik, mintha minden porcikája, kívül-belül a díszítés része lenne. A Casio Edifice karórák gyártása során csakis a legjobb minőségű anyagok kerülnek felhasználásra, mint pl. a nemesacél. Először kovácsolják, majd hőkezelik az óratokot, ami aztán precíziós megmunkálással nyeri el végső formáját. Ezt követően kézműves munkával polírozzák tükörfényesre a felületet. A Bluetooth gombok tetejére is kézzel festik a Bluetooth szimbólumot.

 

Casio Edifice karóra

 

Az Edifice Chronograph karórák a "Sebesség és Intelligencia" koncepció jegyében látnak napvilágot. Rájuk pillantva felidézik bennünk a sebességet, és a motorsportokban felszabaduló energiát. Megtervezésük során a Casio, valamint az autósport jeles képviselője, a Red Bull Scuderia Toro Rosso csapata között létrejött partneri kapcsolat szolgáltatja a motivációt.

 

Casio Sheen női karórák

Casio Sheen karóra

 

A Sheen termékcsalád a Casio prémium minőségű női karóráit foglalja magába. Ezek a karórák az igényesség jegyében születnek, fő jellemzőjük az elegancia. A legjobb minőségű anyagok felhasználásával készülnek, mint pl. a nemesacél, vagy a valódi Swarowski kristályok.

 

Casio Sheen karórák

 

 

Casio Retro férfi női karórák

Casio retro karóra

 

Mint tudjuk, a divat terén napjainkban világszerte hódít a retro irányzat. Erre a jelenségre a Casio is felfigyelt, és válaszul piacra dobta a '80-as, '90-es évek legsikeresebb karóra modelljeit. Ezt a lépésüket is siker koronázta, a Retro modellek iránti kereslet még a legmerészebb jóslatokat is felülmúlja. Kortól és nemtől függetlenül, a tinédzserektől a nyugdíjasokig egyaránt nagy a vonzalom a Casio retro karórák iránt.

Sokan tapasztalatból, a fiatalabbak pedig hallomásból tudják, hogy a '80-'90-es években milyen is volt a karóra divat. Az ember érzelmi lény, kötődik a múlthoz, és "a régi szép idők" iránti nosztalgiában nagy szerepet kapnak a múlthoz kapcsolódó, vagy azt idéző tárgyak. Ilyen lehet egy retro Casio karóra is.

 

 

A Casio karóráknál alkalmazott egyedi technológiák

 

 

Ütésálló konstrukció - Shock Resistant

Shock Resistant

 

Mint tudjuk, az időmérő órák érzékeny szerkezeti elemekből állnak, amire a viselésük során mindig tekintettel kell lenni. Egy nagyobb ütés, vagy egy kemény felületre ejtés hatására szinte biztos, hogy megsérülnek. Ilyenkor általában betörik az üvegük, elgörbülnek, leesnek vagy összeakadnak a mutatók, megsérülnek a nyomógombok és a beállító korona, továbbá a belső szerkezet is nagy valószínűséggel működésképtelenné válik. Ez a tény sarkallta a '80-as évek elején Casio mérnökeit arra, hogy megalkossanak egy olyan karórát, amely még az extrém fizikai hatásoknak is ellent tud állni. Elhatározásukat siker koronázta, és 1983-ban megszületett az első ütésálló G-shock óra, ami nem csak az erős ütésekkel és rezgésekkel, hanem a vízzel szemben is maximális védettséggel rendelkezett.

Shock-resistA G-shock karórák tokja speciális, üreges kiképzésű, melynek köszönhetően az órát érő ütéseket, rezgéseket a lehető legnagyobb mértékben tudják elnyelni, illetve csillapítani. A belső modul csak néhány ponton, egy különleges energia elnyelő közeg útján érintkezik a tokkal, mintha csak lebegne benne, ami tovább csökkenti a tokot érő ütések és rezgések szerkezetre gyakorolt negatív hatását. Ezen túlmenően a panel kulcsfontosságú alkatrészei, mint pl. a kvarckristály, energia elnyelő anyaggal vannak kipárnázva, hogy megakadályozzák a szerkezet meghibásodását egy nagyobb ütés vagy esetében is. A G-shock karórák úgy vannak kialakítva, hogy egy sík felületre történő leejtés esetén a kritikus részek - üveg, gombok - védve maradjanak, függetlenül attól, hogy éppen milyen irányból és milyen pozícióban ér talajt az óra. Ebben szerepet kap az óraszíj kialakítása, és annak speciális felfogatása is.

 

 

Triple G Resist technológia

Triple G Resist

 

A Triple G Resist technológiának köszönhetően a Casio G-shock karórák még ellenállóbbak lettek az őket érő külső erőhatásokkal szemben. Ezek az órák hármas védelemmel rendelkeznek, így ellenállnak az ütéseknek, rezgéseknek, és a gravitációs erőhatásnak is.

A Casio G-shock órák speciális, szabadalmaztatott konstrukciójának köszönhetően nagy mértékben elnyelik és csillapítják az erős ütéseket, rezgéseket, védik az üveget, gombokat és a belső szerkezetet az esetleges sérülésektől. Ez a technológia az idő folyamán állandóan fejlődik, így egyre ellenállóbb modellek születnek.

Gravity resistAz analóg órák mutatói különösen érzékenyek a külső erőhatásokra. A Casio-nak sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, melynek segítségével ezt a probléma is kiküszöbölhető. Nagy hangsúlyt fektetnek a mutatók precíz megtervezésére, különös tekintettel az anyagválasztásra, súlyukra, formájukra, felfogatásukra, valamint a kiegyensúlyozottságukra. Ennek eredményeképpen a Triple G Resist technológiával készült Casio G-hock karórák 15G fölötti gyorsulás esetében is hibátlanul működnek, és magabiztosan teljesítik az ISO 2669 szabványban előírt követelményeket, amely alapján a vadászgépek fedélzeti műszereinek ellenőrzését végzik. A vizsgálatok azt mutatták, hogy valamennyi funkció - beleértve az 1/100 mp-es stoppert is - hibátlanul működik még ilyen körülmények között is.

Vibration resistA fokozott rezgés elleni védelem érdekében tokon belül egy szabadalmaztatott, rugalmas anyaggal (αGEL®) veszik körbe a szerkezetet, ami a lehető legnagyobb mértékben csillapítja a kívülről érkező rezgéseket, és ezáltal megvédi a belső szerkezetet a meghibásodástól. A rezgésállóság vizsgálata a JIS D1601 Class 4 A jelű szabvány szerint történik, melynek keretén beül 10 órás tesztnek vetik alá az órát, ahol a másodpercenként 1000-es rezgésszámot, az akár 20mm-es amplitúdót, és a 20G gyorsulást is ki kell bírniuk ezeknek a G-shock karóráknak. Ilyen tanúsítvánnyal kell rendelkezni pl. az Off-Road vagy Motocross motorkerékpárokba építhető műszereknek is.

 

 

Wave Ceptor - Rádiójel vezérelt karórák

Wave Ceptor

 

A mai kvarcórák a mechanikus órákhoz képest sokkal pontosabbak, ami a gyakorlatban egy havi +/-20 mp körüli értéket jelent. Ezt azt eredményezi, hogy a téli/nyári időszámítási ciklusban kb. 2 perc eltérés is mutatkozhat, ha közben nem korrigáljuk. Tavasszal és ősszel viszont mindenképpen el kell végeznünk az egy órás előre vagy visszaállítást.

A rádiójel-vezérelt órák használatával viszont ezektől a problémáktól mentesülhetünk. Ezek az órák napi rendszerességgel igazítják önmagukat az atomórához, aminek a pontosságára jellemző, hogy egy millió év alatt sem érhetné el az 1mp-es eltérést. A rádióvezérelt karórák ezen felül a téli/nyári időszámításra történő átállást is automatikusan elvégzik.

A legújabb Casio Multi-Band rádióvezérelt karórák akár 6 földi adó jelének vételére is képesek, melyek a világ különböző pontjain sugározzák az atomórától származó idő kalibrációs jelet.

Ezek a következők:

1. USA (Fort Collins, CO) - WWVB | 2. United Kingdom (Anthorn) - MSF | 3. Germany (Mainflingen) - DCF77 | 4. Japan (Fukushima) - JJY | 5. Japan (Kyushu Island) - JJY | 6. China (Xi’an) - BPM

 

Wave Ceptor

 

A kalibrációs jelet a Casio rádiójel-vezérelt órák egy piciny beépített antenna segítségével felfogják, és automatikusan elvégzik a szükséges korrekciót. Az egyes adók hatósugarai különbözők, de ugyanazon adó vonatkozásában is lényeges különbségek lehetnek bizonyos körülmények hatására. A leglényegesebb ilyen tényező az ionoszféra alakulása, mely éjszaka rádió tükörként veri vissza a Földre a rádió jeleket, melyek a Föld és az ionoszféra között le-fel verődve sokkal nagyobb távolságot képesek megtenni. A nap folyamán az ionoszféra a napsugárzás hatására ionizálódik, ezért átengedi a rádióhullámokat, így az nem tudnak olyan messzire terjedni a Földön. Éppen emiatt vannak úgy programozva a rádiójel-vezérelt órák, hogy mindig az éjszaka folyamán történjen az automatikus szinkronizálás.

 

 

GPS Hybrid Wave Ceptor - GPS + Rádiójel vezérelt karórák

GPS Hybrid Wave Ceptor

 

A GPS Hybrid Wave Ceptor technológiának köszönhetően a Casio olyan megoldást fejlesztett ki, melynek segítségével az óra a világ bármely pontján képes a pontos helyi idő meghatározására, beleértve az időzóna beazonosítását és a téli/nyári időszámítás státuszát is - még abban az esetben is, ha az adott hely valamennyi földi adó sugárzási körzetén kívül esik. Ilyenkor a beépített GPS antenna segítségével a műholdaktól szerzi be hely- és idő meghatározáshoz szükséges adatokat. A két technológia, azaz a Wave Ceptor és a Global Time Sync kiegészítik egymást, így alapban a fedett helyen is jól működő, és kis energia felhasználású földi adók jelét használja a szinkronizáláshoz, szükség esetén viszont egy gombnyomásra képes a műholdas jelek vételére is.

 

 

Smartphone Link - Bluetooth kapcsolat

Smartphone Link

 

A Smartphone Link segítségével összekapcsolhatjuk mobiltelefonunkat a karóránkkal. A telefonra letöltött ingyenes applikációval a karóra képes automatikusan szinkronizálni az atomórákhoz igazított időszerverekkel. Ezáltal ezek az órák - a Wave Ceptor rádiójel vezérelt órákhoz hasonlóan - mindig az atom pontos időt mutatják. Figyelembe veszi a tartózkodási helyünkhöz tartozó időzónát, és a téli/nyári időszámítást is. Világidőnek könnyedén beállíthatjuk azt a várost, amelynek éppen most érkeztünk meg a repülőterére.

A Phone Finder funkciónak köszönhetően megkereshetjük a telefonunkat. Az óra egyik gombjának megnyomására a bluetooth hatótávolságán belül lévő telefonunk hangjelzést ad, még akkor is, ha le van némítva.

Mindezen túl az egyes modellek további hasznos funkciókkal rendelkeznek a Smartphone Link-nek köszönhetően. Többek között ellenőrizhetjük az e-mail fiókunkat, beállíthatjuk a telefonról a karóra ébresztési idejét, továbbíthatjuk a stopper eredményeit a telefonra, vagy lenémíthatjuk a gombokat.

Ezek a funkciók azonban nem minden Smartphone Link karórával érhetők el, és a régebbi iOS és Android operációs rendszerekkel sem kompatibilisek.

 

 

Tough Solar - fényenergia által működtetett karórák

Tough Solar

 

A Tough Solar technológia lehetővé teszi, hogy az óra a fényből nyerje a működtetéséhez szükséges energiát. Egy szolár cella összegyűjti a ráeső fényt, legyen az akár természetes, akár mesterséges fény, majd azt elektromos energiává alakítja. Az így keletkezett elektromos energiát egy nagy kapacitású akkumulátorban tárolja, melynek segítségével akkor is működőképes az óra, ha pl. hónapokig (Power Save funkció esetén 2 évig is) teljes sötétben van. A töltéshez nincs szükség közvetlen napfényre, felhős időben, vagy akár gyenge beltéri világítás esetén is képes az adott fényt felhasználni.

 

Tough Solar

 

A Tough Solar technológia előnye, hogy nincs szükség elemcserére, ami különösen nagy jelentőséggel bír az olyan karóra modellek esetében, amelyek energia igényes funkciókkal is rendelkeznek (pl. Wave Ceptor, GPS Hybrid Wave Ceptor, világítás, ébresztő funkció, több motoros szerkezet, illetve szenzoros karórák). Mindemellett a Tough Solar Casio karórák nagymértékben csökkentik a környezetszennyezést is.

 

 

Szenzoros karórák

Sensor

A Casio karórák között nagyon sok olyan modell található, amelyek egészen különleges funkciókkal rendelkeznek. Ilyenek pl. a szenzoros órák, melyeknek az a közös vonásuk, hogy a szenzorok segítségével az óra kijelzi pl. a tengerszint feletti magasságot, a légnyomást, a haladási irányt, vagy a hőmérsékletet. Ezek a funkciók túrázásnál, hegymászásnál, vagy akár csak egy idegen helyen történő városnézés során is rendkívül hasznosak lehetnek. A Triple Sensor karórák három szenzorral vannak ellátva.