Lézer Óraszaküzlet és Óraszerviz - Debrecen, Kassai út 2. Tel.: +36 20 297 0018

 

Óraszerviz - Órajavítás - Elemcsere - Órás szolgáltatások

 

Szervizünkről dióhéjban

Debrecenben működő óraszervizünk műszaki-technikai felszereltsége világszínvonalú, az órajavítással és az órás szakmával kapcsolatos tevékenységek magas szintű elvégzéséhez szükséges valamennyi speciális eszközzel, célszerszámmal (professzionális toknyitók, hátlap prések, diagnosztikai műszerek, vízállósági teszt készülékek (4-féle), ultrahangos tisztítók, alkatrész mosógép, polírozó gépek, tökéletes térbeli látást biztosító sztereo mikroszkópok stb.) rendelkezünk. A kimagasló műszaki háttér mellet az órás szakmában eltöltött mintegy 37 éves szervizmérnöki gyakorlat és tapasztalat segíti a megbízható, színvonalas munkavégzést. Minden általunk végzett munkára (elemcsere, órajavítás stb.) garanciát vállalunk.

 

Elemcsere

Bármilyen elemes készülékben vállaljuk az elemcserét. Elem választékunk rendkívül széles körű, gyakorlatilag szinte minden típus rendelkezésre áll szervizünkben. Az elemcsere során csakis a legjobb minőségű elemeket használjuk, melyek garantáltan hosszú élettartamúak, és nagyon megbízhatók. Az olcsó elemekre jellemző savkifolyás ezeknél a típusoknál ismeretlen fogalom.

Elemcsere céljából az alábbi termékek fordulnak meg leggyakrabban szervizünkben

Az elemcsere alkalmával minden esetben igazolást állítunk ki, amelynek segítségével később pontosan nyomon követhető az elem valós élettartama egy adott órában, vagy egyéb készülékben.

 

Elemcsere karórákban

 

Műszeres vízállósági vizsgálat - nyomáspróba - vízállóság teszt

A karórák vízállóságát biztosító tömítések az idő múlásával fokozatosan öregszenek, és veszítenek rugalmasságukból, tömítő képességükből. A viselet során apró sérülések keletkezhetnek az órán, melyek sokszor szabad szemmel nem, vagy alig láthatók, mégis komolyan befolyásolják a vízállóságot. Ezek egy része még az órás előtt is láthatatlan marad. Ezért van az, hogy az óragyártók ajánlása szerint karórák vízállóságát legalább évente egyszer, illetve minden egyes megbontás után ellenőriztetni kell. A műszeres vízállósági teszt - nyomáspróba - segítségével nagy mértékben csökkenthető egy esetleges beázás veszélye. Ha az óra belsejébe víz kerül, az gyakran a szerkezet meghibásodását eredményezi, és ilyenkor a javítási költség igen jelentős lehet.

Több, nagyon komoly svájci gyártmányú, a vízállósági vizsgálat elvégzésére alkalmas nyomáspróba teszt berendezés áll rendelkezésünkre. Ezek között megtalálható a Witschi cég világviszonylatban is legmodernebbnek számító Proofmaster M típusú professzionális csúcskészüléke is. Ezzel a modellel Magyarországon nagyon kevés óra szerviz illetve órás műhely rendelkezik. Mivel a készülék ára a tudásához van igazítva, így sajnos a hazai elterjedésére a jövőben sem nagyon lehet számítani. Debreceni óraszervizünk azonban mindig is élen járt a legfejlettebb technológiai vívmányok bevezetésében, alkalmazásában, s részben ennek is köszönhető, hogy már több évtizede mélyrehatóan, magas szinten foglalkozhatunk a karórák vízállóságával.

A vizsgálat során első körben azt kell megállapítanunk, hogy a karóra megtartja-e a nyomást, azaz átereszt-e vagy sem. Amennyiben az eredmény azt mutatja, hogy az óra nem tömör, akkor a műszereink segítségével azt is pontosan be tudjuk határolni, hogy melyik pontján van probléma, és mi okozza a tömítetlenséget. Amennyiben a műszer jelzi, hogy baj van a tömítettséggel, akkor egy külön program segítségével meghatározza a szivárgás mértékét is. Ha ez nem túl nagy, akkor biztonságosan elvégezhető a vizes teszt is, és a műszer felkészíti az órát a teszt utolsó fázisára, a szivárgási pont meghatározására. Ez a komplex módszer egyedülálló, a világon először ennél a csúcskészüléknél került bevezetésre. Egy teljes körű vízállósági teszt segítségével tehát olyan - a hiba elhárításához elengedhetetlen - kiegészítő információkhoz is hozzájuthat az órás, amelyek ismeretében a probléma adott esetben orvosolható is.

 

Vízállósági vizsgálatról bővebben

A karórák vízállósága

 

Óraszerviz - órajavítás - általános órás szolgáltatások

Debreceni óraszervizünkben az elemcsere mellett az órajavítás, és az órás szakmához kapcsolódó egyéb szolgáltatások is beletartoznak a tevékenységi körbe. A szerviz vonatkozásban - mint ahogy a forgalmazott óra márkáink esetében is - a Casio, Citizen és Timex karórák a márkaszerviz támogatás miatt kiemelt státuszban vannak. Ezekhez az órákhoz teljes körű szerviz hátteret biztosítunk az órajavítás és az alkatrész utánpótlás terén is (óraszíj, óracsat pótlása, stb.).

Néhány - az órajavítás, illetve az egyéb órás tevékenység körébe tartozó szolgáltatásunk

Szervizünkben igyekszünk minden olyan - az órás szakmával összefüggő - problémát megoldani, amellyel ügyfeleink hozzánk fordulnak.

 

Számológép szerviz

.A számológép javítás szintén nagyon régóta a tevékenységi körünk részét képezi. Eddigi működésünk során nagyon sokféle számológép családot forgalmaztunk. Az évek során sikerült kiszűrnünk azokat a márkákat, amelyek gyakran meghibásodtak. Az elmúlt 37 év tapasztalata alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy az általunk jelenleg is forgalmazott Casio és Sencor számológépek valóban nagyon megbízhatók, és a meghibásodási rátájuk jóval az átlag alatt van.

Tipikus számológép hibák:

A számológép szerviz szolgáltatásunk márkától és típustól függetlenül minden készülékre kiterjed, azonban ha a javítás alkatrész függő, akkor elsősorban annak ára fogja eldönteni, hogy gazdaságos-e a javíttatása vagy sem.